Zenit Yoga - SPØRSMÅL OG SVAR OM YOGA OG ZENIT
 
Hjem
Timeplan og påmelding
Klassebeskrivelser
Priser
Om Zenit
Praktisk Info
Spørsmål og svar
Bedriftsyoga/Events
Kalender
Zenit Yoga Lærerutdanning
Kontakt oss
Info in English
BANNER
  Du er her >> Hjem arrow Spørsmål og svar  
 
 
 
NYHETER
Inspirasjon

Her finner du linker til nettsider og folk som inspirerer oss på Zenit. 

Les mer...
 
YOGAFEST 16-18.august 2013

YOGAFEST 16-18 AUGUST 2013

HELGEINTESIV PÅ ZENIT YOGA – KOM OG SMAK PÅ FORSKJELLIGE YOGASTILER! Start høstsemesteret med en grundig og lærerik yogahelg med mange flinke instruktører.

FELLESSKAP I MANGFOLD.. Zenit Yoga er et yogasenter som rommer flere ulike stiler på en variert timeplan, og dette mangfoldet ønsker vi å løfte fram denne helga. Klasser for alle nivå!


FREDAG 18.00 – 20.00: BYGG ET FUNDAMENT 
med Cathrine Almgren
ÅPENT AKTIVT NIVÅ

Gjennom Viryayoga-stilen tilbyr Cahtrine en deilig, flytende men samtidig rotfestet praksis med fokus på hofteåpnere.
VIRYAYOGA er en dynamisk form for yoga med fokus på biomekanikk.
CATHRINE har praktisert yoga siden 1999, og er sertifisert Viryayogalærer. Hun fletter flyt og omsorg inn i sin undervisning, og er opptatt av å se den enkeltes behov. I tillegg til å undervise faste klasser på Zenit Yoga driver Cathrine også Sirkel Yoga.


LØRDAG: ÅPNE MOT VERDEN

LØRDAG 10.00 – 12.30 VINYASA YOGA: BAKOVERBØY OG HÅNDBALANSER
med Siri Ohren
AVANSERT AKTIVT NIVÅ

Siri byr på en aktiv og utfordrende Vinyasayoga klasse med hjerteåpninger og håndbalanseøvelser.
VINYASAYOGA er en dynamisk yogastil med lekne og flytende overganger
SIRI har over ti års erfaring med yoga, og er sertifisert innen ashtanga-vinyasa tradisjonen og registrert E-RYT 200 hos Yoga Alliance. For tiden tar hun viderutdanning innenfor Iyengaryoga, og inkorporere presisjon og teknikk inn i en intelligent og kreativ flyt i sin undervisning. Siri er medeier og meddriver av Zenit Yoga.


LØRDAG 13.30 – 15.30 IYENGAR YOGA: SKULDERÅPNINGER
med Monika Myreng
ÅPENT ROLIG NIVÅ 

Med iyengaryogastilen gir Monika en trygg tilnærming til skulderåpninger - enten om du trenger å avlaste slitne skuldre eller om du bare vil gå dypere.
IYENGARYOGA er en yogastil med fokus på teknikk, presisjon og linjering i øvelsene.
MONIKA har undervist iyengaryoga i flere år og er alltid opptatt av å lage trygge og utfordrende klasser til sine elever, hvor det tilrettelegges for dyp og grundig jobbing i posisjonene.


SØNDAG: VEND BLIKKET INNOVER

SØNDAG 12.00 – 14.30 ASHTANGA YOGA: FØRSTE SERIE
med Marianne Helgesen
AVANSERT AKTIVT NIVÅ

Marianne leder deg gjennom hele første serie i Ashtanga Yoga, og her bør du ha kjennskap til ashtanga yoga fra før av for å delta.
ASHTANGAYOGA er en yogastil med en fast serie av øvelser som gjøres i en dynamisk flyt, og hvor praksisen etter hvert blir en "meditasjon i bevegelse"
MARIANNE har lang erfaring med både egen yogapraksis og undervisning, og har utdanning som ashtangayogalærer i Oslo med Alexander Medin. Marianne underviser med mye omsorg for sine elever, og har et stort engasjement for å hjelpe elevene til å bygge en selvpraksis i ashtangayoga. I tillegg til å undervise faste klasser på Zenit Yoga driver Marianne Yogastua.


SØNDAG 15.30 – 17.30 – MYK YOGA OG MEDITASJON
med Elin Øvretveit
ÅPENT ROLIG NIVÅ

Avslutt helga med en deilig avslappende yogapraksis etterfulgt av en time meditasjon. Yogapraksisen vil være med fokus på restorative hofteåpnere, fremoverbøy og vridninger, og den siste timen vil i sin helhet være viet til meditasjonspraksis, inkludert kjærlighetsmeditasjon. 

Elin er en erfaren yogalærer, og har siden 2006 arbeidet med yoga på heltid. I tillegg til yoga har Elin en sterk meditasjonspraksis og reiser jevnlig på meditasjonskurs innenfor vipassana-tradisjonen. Hun har et stort hjerte for elevene hun underviser, og dette gjenspeiles i hennes omsorgsfulle undervisning. Elin driver Trondheim Yogaskole, og har i mange år undervist faste klasser på Zenit Yoga.


Du kan delta på hele kurset, eller kun deler.

PRISER:
300 kr for 2-timersdel 
350 kr for 2,5-timersdel
1350 kr for hele kurset

(Påmelding på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. /www.zenityoga.no - påmelding er bindende!)

 

Les mer...
 
Zenit Yoga Lærerutdanning 2013/14

 

 retting_halv_bro.jpg

Vil du bli yogalærer?

Zenit Yogas Lærerutdanning starter i april '13!

Les mer...
 
 
 
SPØRSMÅL OG SVAR OM YOGA OG ZENIT PDF Skriv ut E-post

Les gjerne nedover, for å se om nettopp det du lurer på står besvart. Hvis ikke, må du gjerne sende mail, eller ringe oss (hverdager mellom 12.00-15.00) Du finner også en del informasjon under Praktisk Info.

- Hva er yoga?

Yoga er kroppslige og mentale teknikker som opprinnelig stammer fra de indiske regionene. Den klassiske yogaens mål var og er en metode for å oppnå en transendert tilstand som ble sett også som en vei til frelse i gammel tid. I dagens vestlige samfunn er yoga i større grad tenkt som selvutvikling, og for å bedre helse i et større perspektiv.

Yoga som vi presenterer den på Zenit har hovedvekt på det fysiske aspektet av yoga, med ulike øvelser som både forbedrer utholdenhet, styrke, smidighet, balanse og konsentrasjon. Vi har også en tilnærming til pust, meditasjon og mantra i både egne klasser  og til dels integrert i flere kurs.  

Du trenger ikke å være myk eller i god form for å gjøre yoga. Yoga kan hjelpe for mange forhold som ryggproblemer, utbrenthet, stive muskler, pusteproblemer og en rekke tilstander som ligger i et fysisk/psykisk felt i mennesket. For mange har yoga en umiddelbar effekt i form av bedre kroppsholdning, avspenthet og glede. 

 

- Hvorfor er det flere navn på fysisk yoga? Er de ulike typene veldig forskjellige?

Yoga (med både mentale og fysiske praksiser) er et utrolig mangfoldig fenomen, og man finner et hav av navn og betegnelser hvis man først begynner å undersøke dette. Siden den fysiske yogaen kanskje er blitt mest populær, er denne nå godt kjent og har kanskje fått størst rom for å utvikles i ulike variasjoner i vesten. De ulike typene som vi underviser på Zenit er også forskjellige men du kommer til å kjenne igjen øvelser hvis du beveger deg mellom klassene. Forskjellene ligger hovedsaklig i at de ulike systemene vil ha forskjellig innfallsvinkel til yoga og fokus kan være på flyt og pust eller kroppsbevissthet innenfor samme klasse til ulik tid og noe veklegges mer også mellom de ulike systemene.

Hovedformene av fysisk yoga på Zenit er:

Ashtanga Yoga som er delt inn i ulike serier av øvelser. Den første serien , primary series / yoga chikitsa, er også mest kjent og har vist seg å danne et utgangspunkt for power yoga og vinyasa yoga bl.a. I dette systemet er det ofte både fokus på flyt og på pust  (ashtanga 2) men noen ganger mer på kroppsbevissthet og arbeid i ulike asanas med et sikkert sett av øvelser (ashtanga 1). Dette er i utgangspunktet en yogastil som passer alle hvis man starter på mysore timene, mens en ashtanga 2 klasse kan være ganske fysisk krevende og et grunnlag fra andre klasser er en fordel før man deltar på denne.

Vinyasa Yoga er en samlebetegnelse på dynamisk yoga, som gjerne bruker noe av strukturen til ashtanga. Instruktørene på Zenit har noe ulik bakgrunn, og det gir en fin variasjon mellom våre vinyasa klasser. Kjennetegnet på en vinyasa-klasse er flytende overganger fra en øvelse til den neste og gjerne med dynamisk musikk i bakgrunnen. Dette kan være en  fysisk krevende yogaform (vinyasa 2) så det er en fordel å ha deltatt på vinyasa 1 eller ashtanga 1 før denne klassen.

Iyengar Yoga er en stil som fokuserer på kroppsbevissthet og holdning. I Iyengar yoga kan man benytte seg av utstyr for å oppnå optimalt utbytte av dette systemet. Utstyr betyr ikke at dette er en passiv form for yoga, tvert i mot. Iyengar yoga har også vært utgangspunkt for mange andre retninger innen yoga som læres bort i regi av f.eks YogaWorks og kjente stilarter som f.eks Anusarayoga.  Iyengar yoga er også en sikker tilnærming innenfor ett system hvor Zenit har godkjent lærer.

Integral Yoga  er en roligere form for yoga  hvor meditasjon, mantra og pust, er like viktige i en klasse som de fysiske øvelsene. Her ligger fokuset på det å være til stede i det man gjør og ha respekt for egen praksis. På Zenit er det opp til den enkelte instruktørens erfaringer hvor mye som blir integrert i klassene i tillegg til de fysiske øvelsene. Integral Yoga er et svært poulært tilbud hos oss så vanligvis er det viktig å være tidlig ute for å kunne få plass på timene.

 

- Hva med de andre klassene på Zenit, hvor hører de hjemme?

Yoga Base er utviklet som et generelt grunnlag, og intro til flere yogastiler, med inspirasjon fra både ashtanga, vinyasa og iyengar, så elevene får innsyn i ulike sider ved  yoga.

Restorativ Yoga er hovedsaklig basert på Iyengar yoga, men avhengig av instruktøren så har også disse klassene noen elementer fra andre stiler.

Pust og Avspenning tar utgangspunkt i integralyoga og restorativ-klassen med helt rolige øvelser: avspenning og pusteøvelser. 

Gravidyoga eren egen tilnærming som passer bedre under graviditet.

Barselyoga  er vinyasayoga-basert, med øvelser som er tilrettelagt for kroppen etter en fødsel.

 

 

- Kan jeg som medlem på Zenit gjøre noe for å hjelpe til?

Vi setter stor pris på det! Små, praktiske ting kan skape glede for hele miljøet. Hvis du for eksempel ser at noen ikke har vasket opp koppene sine, så kan du gjøre det hvis du har litt ekstra tid, eller du kan sette på te, til glede for alle som vil ta seg en liten pause på terommet vårt. Du kan også rydde i utstyret vårt inne i salen hvis du ser at det er rotete, eller du kan tømme aske fra røkelsesholderen. Se hva du har tid og lyst til å gjøre ikke la det bli et stressmoment. Vi setter uansett stor pris på ditt engasjement!

 

- Hvor ofte har dere helgekurs (workshops), og hvilke instruktører holder disse kursene?

Vi forsøker å holde omtrent 3 større helgekurs per semester, fordelt utover halvåret. Noen ganger er det også anerkjente instruktører som er i "nabolaget" som vi gjerne også vil ha på besøk, og da kan det hende vi får noen ekstra helgekurs per halvår. I tillegg har vi 3-4 fredager med mesterklasser per semester, med 2 timers fordypning i litt mer avanserte teknikker og emner.

På mesterklassene er det våre egne instruktørers kunnskap vi bruker litt ekstra, mens på workshops er det gjerne instruktører utenfra. Disse instruktørene er flotte folk, som gjerne en eller flere av Zenits instruktører har erfaring med, enten gjennom workshops, retreats eller lærerutdanninger som de selv har deltatt på. Vi forsøker å invitere noen instruktører flere ganger, som vi og våre medlemmer har gode erfaringer med.

 

- Selger dere yogamatter og annet yogautstyr?

Ja, vi har en liten butikk på Zenit. Disse varene selger vi kun mellom klassene våre / når det er en instruktør til stede, så butikken er generelt ikke åpen utenom de vanlige åpningstidene for yogaklassene. Her selger vi ulike typer  yogamatter og utstyr som brikker, belter, tungeskrapere og neseskyllere. I tillegg har vi et godt utvalg av røkelse, te og bøker til salgs. Vi har også en rekke andre varer. Kom innom og ta en titt!

 

- Jeg vil gjerne undervise yoga selv. Tilbyr dere yogalærerutdanning, eller har dere noen å anbefale?

Per dags dato tilbyr vi ingen yogalærerutdanning i regi av Zenit Yoga, men vi håper å få til noe etterhvert! Vi har en assistentordning, hvor noen av våre engasjerte elever kan bli spurt om å følge opp klasser for å fordype seg, og få forståelse av yogaen fra flere sider. Selv om du følger opp som assistent, så er dette ikke en garanti for at du får undervise egne yogaklasser på Zenit.

Alle instruktørene på Zenit har fulgt en egen utdanning, dermed er det bare å forhøre seg rundt, ut i fra hva slags yogastil du ønsker å undervise i. Det kan også være en idé å søke på nett, og se på ulike forum og forhøre deg om hva som er bra eller ikke.

De vi kan anbefale ut fra egen erfaringer, er:

- Lærerutdannelse med Alexander R. Medin, Puro Yoga, (ashtanga yoga)

- Iyengar Yoga Teacher Training med Faeq F. Biria, Centre de Yoga Iyengar de Paris.

- Iyengar Yoga Lærerutdanning med Leela G. Hansen, Göteborgs Yoga Centrum.

- Anusara Teacher Training med Jordan Bloom (anusara - kombi av iyengar og vinyasa)

- Prana Flow Teacher Training med Shiva Rea (vinyasa basert)

- Marco og Sandra Bianco / Katiza Satya, i regi av Yoga Alliance eller GaiaYoga (ashtanga basert)

 

Husk at disse utdannelsene ikke går kontinuerlig.

 

- Jeg har tatt yogalærerutdanning, kan jeg få jobb på Zenit?

Ansettelse fungerer ikke som i vanlige bedrifter på Zenit. Vi vil gjerne kjenne deg som person, og også din praksis og undervisningsstil før du får muligheten til å undervise fast på Zenit. Vi vil gjerne se at den stilen du underviser passer inn med de formene vi allerede har.

 

- Kan man leie Zenits lokaler?

Ja, vi leier ut lokalene i helger hvor vi ikke har egne kurs. Vi leier ikke ut til faste kurs, og heller ikke i ukedager.

Ønsker du å leie så ta kontakt på mail.

 

 

Namasté,

Zenit Yoga.

 
 
 

Telefon (Man., tirs. og fre. mellom 12-15) +47 47365625 Mail: info @ zenityoga.no
 
Adresse: Zenit Yogasenter - Nedre Bakklandet 58 - 7014 Trondheim - NORWAY